010 - 798 89 02

Vloerspecialist nodig in Rotterdam?

Vloerafwerking in Rotterdam

Hout is een mooi product dat op verschillende manieren bewerkt kan worden. Onbehandelde houten planken zijn niet beschermd tegen vocht en vuil en indien u uw vloer hiertegen wilt beschermen, dan kunt u de planken laten afwerken. Houten planken worden niet vaak onbehandeld gelegd. Onbehandeld hout is erg lastig schoon te maken en dus niet erg praktisch. Wilt u onbehandelde houten planken zelf afwerken met een lak of olie? Dit is mogelijk. Sommige planken worden afgewerkt geleverd, maar u kunt er ook voor kiezen onbehandelde planken te kopen en die zelf te leggen en af te werken. Mocht u het toch niet zien zitten, dan kunt u altijd een vloerenspecialist inschakelen om voor u de vloer te leggen en te behandelen.

Afwerking houten vloeren

Er zijn vier manieren om uw vloer af te werken. Een traditionele vloerafwerking is de afwerking met was. Deze methode wordt inmiddels bijna nooit meer gebruikt, vanwege de betere opties die er beschikbaar zijn. De twee meest gebruikte methodes zijn lakken en oliën. Olie beschermt het hout op een hele andere manier dan lak. Olie trekt in het hout. Zodra het hout geen olie meer opneemt is het hout verzadigd en goed beschermd tegen vocht en vuil. Lak trekt niet in het hout maar blijft op het hout liggen. Het vormt dus een beschermlaag. Gelakte vloeren zijn makkelijker te onderhouden dan geoliede vloeren. Geoliede vloeren moeten namelijk periodiek worden behandeld met onderhoudsolie. Wat makkelijker is aan olie, is dat de geoliede vloer plaatselijk is bij te werken. Gelakte vloeren moeten in het geheel hersteld worden. Ten slotte kunt u kiezen voor een combinatie van olie en lak: olie hardwax. Deze afwerking lijkt het meest op lak, echter is de beschermlaag iets zachter. Dit maakt het gevoeliger voor slijtage, maar ook makkelijker te vernieuwen.

Specialist afwerking houten vloer

Welke vloerafwerking is geschikt? Dit is volledig afhankelijk van uw wensen en de manier waarop de vloer gebruikt gaat worden. Lak hoeft minder frequent onderhouden te worden en biedt een sterke beschermlaag. Lak is dus praktisch wanneer u een groot gezin of huisdieren heeft. Met olie behoudt u daarentegen meer de oorspronkelijke uitstraling van het hout. Bent u er nog niet uit en heeft u nog vragen? Bel gerust naar 010 - 798 89 02 of neem contact op via het contactformulier. In de hele regio Rotterdam staat De vakman voor u klaar.

Ons werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Waarom kiest u voor ons?

  • Expert in houten vloeren
  • Flexibele instelling
  • Man van zijn woord

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 010 - 798 89 02.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Houten vloeren leggen
  • Laminaat leggen
  • Vloeronderhoud
  • Vloerrenovatie
  • Vloeradvies

Werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Hoofdvestiging