010 - 798 89 02

Vloerspecialist nodig in Rotterdam?

Vloer oliën in Rotterdam

Naast lakken is het ook mogelijk uw vloer te oliën. Het oliën van een vloer is sinds jaar en dag een populaire methode om een houten vloer te beschermen tegen vocht en vuil is oliën. Niet alleen vloeren, maar ook andere houten meubels worden vaak afgewerkt met olie. Wilt u meer weten over olie en hoe het vloer oliën in zijn werk gaat? Hieronder leggen wij het voor u uit.

Het product: olie voor houten vloer

In tegenstelling tot lak, dat op het hout blijft liggen, trekt olie juist in het hout. Het versterkt het hout, biedt bescherming tegen vocht en maakt het hout slijtvast. Olie is een natuurlijk product. Kiest u voor olie, dan maakt u een milieubewuste keuze. U kunt kiezen voor een neutrale olie, een olie met een kleur of bijvoorbeeld een hardwaxolie. Met neutrale olie behoudt u de oorspronkelijke kleur van het hout. Hardwaxolie trekt niet volledig in de vloer, waardoor dus een klein beschermlaagje op de vloer ontstaat. Wij maken graag gebruik van kwalitatief hoogwaardige oliën die zorgen voor een langdurig resultaat.

Werkwijze oliën houten vloer

Voordat de vloer in de olie gezet wordt, moet alles stofvrij gemaakt worden. Daarnaast moeten oneffenheden, zoals noesten, gevuld worden, zodat olie zich niet ophoopt. De olie kan vervolgens op verschillende manieren op het hout worden aangebracht. Het belangrijkste is dat de olie gelijkmatig wordt aangebracht. Wanneer de olie niet goed wordt uitgespreid, dan kunnen er namelijk kleurverschillen ontstaan. Na het aanbrengen van de olie moet de olie goed ingewreven worden. Met het inwrijven van de olie wordt ook duidelijk waar nog wat meer olie nodig is. Op plekken waar moeilijk bij te komen is kan de olie met de hand ingewreven worden. Een boenmachine helpt ons grote oppervlaktes te behandelen. Gaat u zelf aan de slag met een katoenen doek? Laat de doeken goed drogen. Doeken met olie zijn namelijk licht ontvlambaar wanneer ze opgepropt blijven liggen.

Vloer in de olie laten zetten

Waagt u zich niet aan deze klus? Wanneer u niet bekend bent met het afwerken van vloeren, dan moet u inderdaad heel wat uitzoeken. De vakman helpt u graag in Rotterdam en omgeving. Wij helpen u bij nieuw parket oliën, maar ook bij een oude vloer die bijgewerkt moet worden. Olie is een mooi product en wij werken er graag mee. Bovendien delen wij onze kennis graag. Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft. U kunt bellen naar 010 - 798 89 02 of via het contactformulier contact opnemen.

Ons werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Waarom kiest u voor ons?

  • Expert in houten vloeren
  • Flexibele instelling
  • Man van zijn woord

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 010 - 798 89 02.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Houten vloeren leggen
  • Laminaat leggen
  • Vloeronderhoud
  • Vloerrenovatie
  • Vloeradvies

Werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Hoofdvestiging